Μόνιμο Μακιγιάζ: Γιατί το χρώμα μπορεί να ξεθωριάσει ή να αλλάξει

Σίγουρα θα σας έχει τύχει όταν έρθει πελάτισσά σας για ρετούς φρυδιών στο μόνιμο μακιγιάζ – κυρίως αν είστε νέος επαγγελματίας – να παρατηρήσετε ότι το χρώμα έχει αλλάξει και είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που είχατε επιλέξει, να έχει γίνει σκούρο ή γκρι ή να έχει χαθεί ή να έχει απλώσει. Αυτή η αλλαγή στο χρώμα ή η απώλειά του είναι κάτι που θα δυσαρεστήσει την πελάτισσά σας και θα την κάνει να γκρινιάξει, αλλά και εσάς,θα σας απογοητεύσει.

Ας μελετήσουμε κάποιους από τους παράγοντες που μπορεί να οφείλονται τα παραπάνω.

 

Ένας παράγοντας είναι το βάθος στο οποίο έχετε εργαστεί και η πίεση που έχετε ασκήσει στην βελόνα. Ας δούμε κάποιες περιπτώσεις:

  • Αν το χρώμα είναι πιο αχνό από το χρώμα που είχατε επιλέξει, αυτό σημαίνει ότι δουλέψατε επιφανειακά.
  • Εάν το χρώμα είναι γκριζωπό και σκούρο, δουλέψατε πολύ βαθιά.
  • Εάν η γραμμή είναι λεπτότερη από την επιλεγμένη βελόνα, σημαίνει ότι το βάθος ήταν πολύ επιφανειακό.
  • Αν η γραμμή είναι παχύτερη, σημαίνει ότι δουλέψατε αρκετά βαθιά ή/και η ταχύτητα του μηχανήματος ήταν αρκετά αργή.

Ένας νέος επαγγελματίας χρειάζεται αρκετή πρακτική για να προσδιορίσει τη πίεση που πρέπει να ασκήσει στην βελόνα.

 

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας, που έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του χρώματος,είναι η πελάτισσά σας να μην ακολούθησε σωστά τις οδηγίες aftercare που της δώσατε. Θα πρέπει να τονίζετε στην πελάτισσα ότι το σωστό αποτέλεσμα δεν έχει να κάνει μόνο από εσάς αλλά και από την ίδια, άρα θα πρέπει να ακολουθήσει επακριβώς τις οδηγίες σας.

 

Η συστηματική πρακτική, η εμπειρία και η παρακολούθηση μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι σύμμαχοί σας έτσι ώστε να μην σας απασχολούν τέτοια ζητήματα!