Πώς να παρατείνεις τη διάρκεια του μόνιμου μακιγιάζ

After Care Μόνιμου Μακιγιάζ

Η διάρκεια του μόνιμου μακιγιάζ εξαρτάται από την τεχνική της Permanent Makeup Artist και από την ποιότητα των χρωστικών που χρησιμοποιεί. Μεγάλο ρόλο όμως παίζει και η φροντίδα της ίδιας της πελάτισσας μετά την εφαρμογή ώστε το αποτέλεσμα να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές μας, είμαστε σίγουροι ότι το μόνιμο μακιγιάζ σας σε χείλη, φρύδια ή eyeliner θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεστε!

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα…
Στην Ελλάδα έχουμε πάντα ήλιο και το ηλιακό φως εξασθενεί το μόνιμο μακιγιάζ, οπότε να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Και κάτι το όποιο όλοι μας ξεχνάμε είναι τα χείλη! Εφαρμόστε αρκετή ποσότητα στην περιοχή ή καλύτερα χρησιμοποιήστε lip balm με υψηλό δείκτη προστασίας.

Θεραπείες και καλλυντικά προσώπου
Προσέξτε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας να μην περιέχουν γλυκολικό οξύ ή οξέα φρούτων. Με πιο απλά λόγια, να έχετε υπόψη σας ότι όποιο προϊόν στοχεύει στην αντιγήρανση, στη λεύκανση ή καταπολεμά την ακμή περιέχει τέτοια συστατικά, τα οποία σίγουρα έχουν προφανή οφέλη, είναι όμως ο χειρότερος εχθρός για το μόνιμου μακιγιάζ. Γενικά καλό είναι να μην εφαρμόζετε προϊόντα φροντίδας στην περιοχή που έχετε κάνει μόνιμο μακιγιάζ. Μην ξεχνάτε να ενημερώνετε για αυτό την αισθητικό σας ή να της το υπενθυμίζετε. Αποφύγετε επίσης θεραπείες δέρματος στην περιοχή όπως laser, μικροδερμοαπόξεση, microdermabrasion, κοσμητικές θεραπείες κ.ά.

Προσοχή στα μπάνια
Όπως ο ήλιος έτσι και το solarium εξασθενεί το μόνιμο μακιγιάζ.
Επίσης, αν επισκέπτεστε συχνά πισίνα να ξέρετε ότι το χλώριο επηρεάζει αρνητικά την διάρκεια του μόνιμο μακιγιάζ.

Επανάληψη
Μην αφήνετε να περνά πολύ καιρός πριν επαναλάβετε την εφαρμογή. Φροντίστε να κάνετε το επαναληπτικό σας στην ώρα του όπως σας έχει συστήσει η τεχνίτρια γιατί αλλιώς ξεθωριάζει. Έτσι θα έχετε πάντα καλοσχηματισμένα φρύδια, όμορφα και ζουμερά χείλη ή άψογο μακιγιάζ ματιών με eyeliner!